Volledig scherm
Wandelaars in het Bentwoud © Fred Leeflang

Laatste 19.000 bomen Bentwoud worden deze maand geplant

Staatsbosbeheer plant deze maand de laatste bomen in het Bentwoud. Ruim 19.000 bomen en struiken worden in de decembermaand in de grond gestopt ten zuidoosten van de kruising van het Schravenwildertpad en het Achterofsepad bij Boskoop.

Met al een dikke 2,5 miljoen ingeplante bomen is het Bentwoud vanaf het jaar 2000 al aardig omgevormd van akkerland naar bos. Veel bomen zijn nog niet hoger dan een paar meter, maar het Bentwoud geldt nu al als het grootste Randstadbos van Nederland. Na het inplanten is alles wat op plankaarten staat ingetekend als bos.

De nieuwe bomen worden geplant in boomgroepen met allemaal verschillende inheemse soorten. Dit om in de toekomst een zo’n gevarieerd mogelijk bos te krijgen.

Grondboor

Het aanplanten gebeurt door met een kraan, met daarop een grondboor, gaten in de grond te boren. Hierna worden de boompjes met de hand ingeplant. De bomen die nog geplant moeten worden, staan opgeslagen in een kuilplaats. Dit is een plek waar ze met de wortels onder het zand staan, om zo uitdroging en vorstschade te voorkomen.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer