Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Hollandse Hoogte / Frank Muller / Zorginbeeld

LangeLand gaat coronavirus tegen: personeel schudt geen handen van patiënten

Medewerkers van de longafdeling in het LangeLand Ziekenhuis geven patiënten en bezoekers voorlopig geen hand meer. Dit gebeurt uit voorzorg vanwege het oprukkende coronavirus.

De longafdeling is de eerste afdeling in het LangeLand Ziekenhuis die recent het ‘anti-handen-schudden-beleid’ heeft ingevoerd. ,,We moeten ergens beginnen”, meldt woordvoerder Jeanette Koster van het LangeLand Ziekenhuis. ,,Het coronavirus levert longproblemen op. De longafdeling wil eventuele besmettingen voorkomen. We sluiten niet uit dat ook andere afdelingen dit beleid invoeren, maar het is op dit moment niet nodig dat alle specialismen het voorbeeld volgen.”

  1. De lockdown van liedjesmaker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend
    PREMIUM

    De lockdown van liedjesma­ker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend

    Lien Cornelissen (36) is liedjesmaker, cabaretière en coach ‘stembevrijding’ in Scheveningen. Eind januari speelde ze haar eerste liedjesprogramma in een uitverkocht Muzee. Na jaren van ploeteren leek de grote doorbraak een kwestie van tijd. Nu zit ze thuis met twee katten, een haperende aardlekschakelaar en een ex-vriend die verkouden is. Het dagboekverslag van een performer in coronatijd die niet bij de pakken neerzit.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer