Volledig scherm
© ANP

LangeLand opent speciale afdelingen voor coronapatiënten

Het Zoetermeerse LangeLand Ziekenhuis heeft een verpleegafdeling afgeschermd en speciaal ingericht voor patiënten die corona hebben, of daarvan worden verdacht. Meteen worden de bezoekregels een stuk strenger.

Donderdagavond verhuisden de huisartsenpost en de dienstapotheek al vanuit het ziekenhuis naar Gezondheidscentrum Seghwaert aan de Parkdreef om plaats te maken voor het coronacentrum van de huisartsen. Dat om de potentieel besmette mensen zoveel mogelijk te scheiden van gezonde patiënten. Het ziekenhuis neemt nu ook maatregelen om reguliere patiënten en besmette patiënten bij elkaar weg te houden.

Intensive care

Ziekenhuizen verwachten een forse toename van het aantal besmette patiënten dat ernstig ziek wordt. Vandaag maakte het ziekenhuis bekend dat een speciale coronaverpleegafdeling is ingericht. Ook de Spoedeisende Eerste Hulp, de intensive care en de operatiekamers zijn ingericht om coronapatiënten op te vangen. 

De afdelingen zijn strikt afgescheiden, waardoor er géén contact is tussen patiënten die wel en niet besmet zijn. Het verplegend personeel op de corona-afdelingen draagt  op deze afdelingen altijd beschermende kleding en maskers. Zodra het aantal coronapatiënten toeneemt, komen ze in groepsisolatie te liggen. Hierdoor kan het LangeLand een grotere groep besmette patiënten opvangen.

Bezoek

De nieuwe regels voor bezoek zijn nu meteen een stuk strenger. De met het coronavirus besmette patiënten mogen helemaal geen bezoek ontvangen. Afhankelijk van de situatie van de patiënt is telefonisch contact wel mogelijk, zo mogelijk met beeldbellen.

Voor de  gewone, niet met het coronavirus besmette patiënten wordt het bezoek nu teruggebracht tot één vaste persoon gedurende de hele opname. Dat was sinds deze week al verminderd tot twee bezoekers, en dat moesten altijd dezelfde personen zijn tijdens de hele ligperiode. De bezoektijd is teruggebracht naar twee uur, van 15.00 tot 17.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer