Het LangeLand ziekenhuis.
Volledig scherm
Het LangeLand ziekenhuis. © ANP

LangeLand zoekt zorgpersoneel dat zo nodig meteen bij kan springen

Anesthesiemedewerkers, intensive care- en kinderverpleegkundigen, maar ook personeelsplanners: aan mensen met deze beroepen heeft het LangeLand ziekenhuis op dit moment behoefte om als de nood hoog wordt bij te springen.

Het Zoetermeerse ziekenhuis bereidt zich op alle mogelijke manieren voor op een grote toevloed van coronapatiënten, mocht die komen. Er is een aparte afdeling ingericht voor patiënten met het coronavirus of die ervan worden verdacht het onder de leden te hebben. Ook de eerste hulp en de operatiekamers zijn voorbereid op deze patiënten.

Toestroom

Op zijn Facebookpagina staat nu een oproep voor zorgprofessionals die kunnen bijspringen in geval van een ‘mogelijke uitdaging’, zoals het ziekenhuis een grote toestroom van coronagevallen noemt. ‘Het kan zijn dat ons eigen personeel onvoldoende is in deze tijd, vandaar dat wij graag een beroep op je willen doen’, staat op de facebookpagina.

Eerder vroeg het ziekenhuis al om verpleegkundigen, wat tot meer dan 200 aanmeldingen opleverde. ,,We zijn echter nog steeds op zoek naar gespecialiseerde verpleegkundigen voor de spoedeisende eerste hulp, de intensive care en de kinderafdeling, en naar anesthesiemedewerkers”, licht woordvoerder Jeanette Koster van het ziekenhuis toe. Het personeel krijgt zo nodig bijscholing zodat ze behalve op hun vaste afdeling ook op andere plekken kunnen bijspringen.

Tweede CT-scanner

De nu nog gezochte zorgmedewerkers zijn bedoeld als back-up. Het ziekenhuis verzamelt de aanmeldingen en neemt contact op als de extra inzet nodig is. Aanmelden kan via recruitment@llz.nl.

Om de drukte op de afdeling radiologie het hoofd te bieden is een tweede CT-scanner in gebruik genomen. Die is extra snel geleverd door de Zoetermeerse vestiging van Canon. Door het coronavirus zijn veel meer scans nodig en dat gaat ook nog eens langzamer vanwege alle strenge hygiënemaatregelen. Eén scanner bleek niet voldoende.  

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer