Laura’s hond brengt elke week krentenbollen van de bakker naar huis

VideoLaura gaat elke vrijdag met haar hond Zenda boodschappen doen. Laura rijdt dan op de fiets vanaf huis richting de bakker in de Dorpsstraat met Zenda voor haar uit. Naast brood koopt ze altijd een zak krentenbollen en het grappige is, Zenda neemt die zak in haar bek en brengt die rennend mee richting huis. We gingen een kijkje nemen en legden dit tafereel vast op beeld.

Alleen bij mooi weer wil Zenda eropuit met haar bazin Laura, schrijft mediapartner Indebuurt Zoetermeer. Vanaf de Zegwaartseweg rijdt Laura op de fiets met de boodschappenmand voorop richting de Dorpsstraat. 

Haar hond Zenda rent elke week met haar mee. “Bij de bakker kennen ze ons ondertussen. We komen er elke week voor vers brood en voor een zak krentenbollen voor ons en voor de hond. Zodra we thuis zijn, krijgt Zenda twee stukjes krentenbol met boter.”

Grappig gezicht

Volledig scherm
Hondje Zenda © Indebuurt Zoetermeer

Het is een grappig gezicht voor de mensen die bij Jongerius Bakker staan te wachten. Zodra Laura met haar brood naar buiten stapt, zit Zenda ongeduldig op haar te wachten. Laura legt de zak krentenbollen voor haar op de grond terwijl ze haar boodschappenmand vult met broden. Vervolgens pakt ze de fiets en rijdt ze via het voetpad richting huis. “Sommige mensen maken foto’s van Zenda. Het is natuurlijk een grappig gezicht, zo’n hond met een zak krentenbollen in z'n bek.”

Laura vertelt dat Zenda dol is op opdrachten: “De zak krentenbollen draagt ze tot aan huis. Als we bij de voordeur aankomen, legt ze het op de grond en dan is het voor haar gedaan. Vervolgens weet ze dat ze als beloning een stukje bol krijgt met boter. Tegenwoordig krijgt ze in plaats van krentenbollen weleens mueslibollen, dat vinden we beter. Soms geef ik haar ook weleens een boeket met bloemen om te dragen. Dat doet ze met alle plezier. Ze houdt van opdrachten uitvoeren.”

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer