Scholieren tijdens de editie van vorig jaar.
Volledig scherm
Scholieren tijdens de editie van vorig jaar. © Jenner Ron

Leerlingen krijgen voorproefje van werkleven

De voorbereidingen van Zoetermeer On Stage zijn inmiddels weer in volle gang. Tijdens de vijfde editie kunnen Zoetermeerse vmbo-leerlingen binnenkort weer kennismaken met allerlei beroepen uit verschillende sectoren. Net als vorig jaar vindt het beroepenfeest plaats in het pand van de Dutch Innovation Factory aan de Bleiswijkseweg.

In totaal worden er zo'n 1.100 leerlingen verwacht van het Stedelijk College, de locaties Parkdreef en Clauslaan van het Oranje Nassau College en het Picasso Lyceum Zoetermeer. Circa 250 beroepsbeoefenaars vertellen over hun werkzaamheden en geeft als het ware een 'kijkje in de keuken'. Presentator en docent Jo Weerts zal de dag aan elkaar praten.

Het evenement is bedoeld om de scholieren, die gemiddeld rond de 14 en 15 jaar oud zijn, te helpen bij het maken van een keuze over wat zij in de toekomst willen gaan doen. Doordat de jongeren verschillende beroepsbeoefenaars ontmoeten, bouwen ze daarnaast al direct een netwerk op.

Bedrijven

Bedrijven die mee willen doen, kunnen maandag 19 februari een informatiebijeenkomst bijwonen. Zoetermeer On Stage vindt plaats op donderdag 8 maart van 13.00 tot 17.00 uur. Indien er een match is met een bedrijf, kunnen de leerlingen op donderdag 22 maart een bezoekje in de praktijk brengen tijdens de zogeheten 'Doe Dag'. Aanmelden kan hier.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer