Volledig scherm
Oranje Nassau College, locatie Parkdreef. © Ben Boukes

Leerlingen Oranje Nassau College geven 1.700 euro aan onderzoek kinderkanker

Leerlingen van het Oranje Nassau College, locatie Parkdreef, hebben 1.700 euro opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker. 

Dit bedrag kwam bij elkaar dankzij het project Duurzaam ondernemen, waarbij leerlingen van 4 havo en 4 vwo een eigen bedrijfje leerden opzetten. Ze moesten zelf een ondernemingsplan schrijven, marktonderzoek doen, een logo ontwerpen, een product ontwikkelen én dat in de markt zetten.

Lening

Om dit te mogelijk te maken kregen de leerlingen een lening van de school. Met de opbrengst van de verkoop losten ze de lening weer af. De winst ging naar een goed doel dat mocht worden uitgekozen door het team dat het meest had verdiend.

Dat was het team Nature Needs, dat zelfbedrukte tassen verkocht. Dit team besloot het geld te schenken aan onderzoek naar kinderkanker. Ilse Verweirder kreeg het geld onlangs overhandigd. Bij haar dochter Hanne werd twee jaar geleden een zeldzame vorm van kinderkanker geconstateerd. Ze zamelt nu geld in voor gerichter onderzoek. Eerder organiseerde ze al een benefiet en schreef ze een boek, waarvan de opbrengst ook naar het onderzoek gaat.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer