Volledig scherm
© NICO SCHOUTEN

Lichtpuntje voor uit huis geplaatste kinderen

In een opslag in Noordwijkerhout verzamelen Marjan en Wytze Weistra verzorgingsartikelen, bedoeld voor cadeaupakketten. Het echtpaar wil de cadeaus met de kerst aan uit huis geplaatste Zoetermeerse kinderen geven. 

De discobollen die Wytze vasthoudt, krijgen de kinderen ook. Zoetermeerders die willen doneren, kunnen nog tot 8 december terecht bij het stel, via abreak4kids.nl. Erna wordt begonnen met het inpakken van de cadeaus.

Zeven jaar geleden begonnen Marjan en Wytze met het geven van cadeaus aan uit huis geplaatste kinderen in Zoetermeer. Het begon met een pop. ,,Het meisje was zo blij, ze rende de kamer door. We zaten in de auto met tranen in de ogen”, herinnert Marjan zich.

Fantastisch

Het echtpaar richtte de stichting A Break 4 Kids op om uit huis geplaatste kinderen leuke uitjes en een kerstcadeautje te bieden. ,,Een meisje zei me ooit: ‘een cadeau met kerst, dat snap ik. Maar jullie komen het hele jaar door’. Dat vond ze fantastisch”, vertelt Marjan.

In Zoetermeer brengen Marjan en Wytze cadeaus naar drie huizen met elk acht tot tien kinderen. Daar maken ze ook welkomstpakketjes voor. Soms wordt een kind namelijk zo plotseling uit huis geplaatst dat het alleen wat kleding en wat schoolspullen mee kan nemen.

Marjan en Wytze zoeken sponsoren voor rugzakken. Die zouden ze dolgraag ook als cadeau willen geven. ,,De kinderen maken er veel gebruik van, want ze worden nog weleens overgeplaatst”, legt Marjan uit.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer