Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Man onder invloed en zonder rijbewijs stapt opnieuw in auto

Een automobilist die zondag in Zoetermeer betrapt werd op rijden onder invloed en bovendien geen rijbewijs had, kreeg het voor elkaar om binnen korte tijd nóg een keer voor dezelfde vergrijpen beboet te worden.

De  politie kreeg de man in de gaten op de Europaweg en zette hem even verderop op de Aïdaschouw aan de kant. Het viel agenten tijdens hun gesprek met de man op dat hij zenuwachtig was. Hij had zijn rijbewijs niet bij zich en uit een blaas- en speekseltest bleek dat hij amfetamine had gebruikt. Daarop werd hij aangehouden. Eenmaal op het politiebureau werd duidelijk dat hij helemaal geen rijbewijs had. Met onder meer een rijverbod van 24 uur op zak mocht hij naar huis. 

Omdat de politie vermoedde dat de net vrijgelaten man toch weer in een auto zou stappen, postten agenten onopvallend in de buurt en enige tijd later zagen ze de verdachte in zijn auto wegrijden. Opnieuw werd hij aan de kant gezet en aangehouden. Hij bleek wederom onder invloed van drugs. De officier van justitie beslist nu over mogelijke vervolging van de hardleerse man.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer