Ineke Groenheyde
Volledig scherm
PREMIUM
© Ineke Groenheyde

‘Met dit mooie weer ontploft de bloementuin werkelijk’

Mijn TuinIneke Groenheyde kon in haar eigen stad Zoetermeer niet terecht bij de plaatselijke tuinvereniging en tuiniert dus nu al jaren vrolijk bij de ATV Zonneweelde in het Haagse Mariahoeve. ,,Zo een fijne groene plek!” Wij gingen bij haar langs voor de rubriek Mijn Tuin.

 1. Ziedaar de paradox van de agressieve klimaatdrammers: je demonstreert tegen iets dat je zelf veroorzaakt
  PREMIUM
  Column

  Ziedaar de paradox van de agressieve klimaat­dram­mers: je demon­streert tegen iets dat je zelf veroor­zaakt

  Agressie op de weg is een groot probleem, zeker als de agressieveling letterlijk op de weg zit. Deze week zijn in onze immer gastvrije stad de leegschedels en dwaallichten van de linkse actiegroep Extinction Rebellion op bezoek. Daar waar andere bezoekers graag naar het Escher museum gaan of een bezoek brengen aan Madurodam, willen deze mensen niks liever dan op het asfalt zitten. Liefst op plekken waar anderen doorheen moeten op weg naar huis of naar het werk.
 2. Groot raadsel in de beker: verlengen of penalty's? De tegenstander van FC ‘s-Gravenzande gaat in beroep
  PREMIUM
  Bekervoetbal

  Groot raadsel in de beker: verlengen of penalty's? De tegenstan­der van FC ‘s-Gravenzan­de gaat in beroep

  FC ’s-Gravenzande was dinsdagavond dicht bij een horroruitschakeling in de districtsbeker. Thuis tegen VEP uit Woerden, dat vier niveau’s lager speelt, stond het na 90 minuten 3-3. De bezoekers waren klaar voor de strafschoppen, maar de scheidsrechter besloot om tot een verlenging over te gaan. En daarin walsten de Westlanders over de tegenstander heen: 8-3.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer