Volledig scherm
Caminada sluit na twintig jaar voorgoed de deuren. ,,De huren zijn te hoog geworden'', zegt René Caminada. © Ron Jenner Fotografie

Meubelwinkel Caminada gaat verder als webshop

De vanouds bekende meubelzaak Caminada gooit per 1 augustus de deuren dicht. De winkel is nu nog gevestigd in de buitengalerij van het Woonhart aan de Europaweg. Caminada houdt niet op met bestaan, maar gaat als webwinkel verder. De voorraad fauteuils wordt opgeslagen in een loods in Zoetermeer.

,,Door de ontwikkelingen van deze tijd en de groei van online shops moet je als ondernemer het roer wel omgooien. De traditionele meubelboulevard heeft zijn tijd gehad. De prijzen staan sterk onder druk en de huren van wankelpanden zijn te hoog geworden", licht eigenaar René Caminada zijn besluit toe.

Caminada stamt uit een Italiaanse familie van instrumentenmakers, die naar Nederland kwamen om hier een meubelhandel te beginnen. Zelfs zit hij al 45 jaar in het meubelvak. Zijn winkel bestaat zelfs nog langer, al zestig jaar. Caminada verhuisde zo'n twintig jaar geleden vanuit Den Haag naar Zoetermeer om in het toen nog gloednieuwe Woonhart te beginnen. ,,We zetten onze meubelverkoop vanaf oktober door vanuit een loods in Zoetermeer waar ook onze klanten op bezoek kunnen komen."

Quote

De traditione­le meubelbou­le­vard heeft zijn tijd gehad. De prijzen staan sterk onder druk en de huren van wankelpan­den zijn te hoog geworden

Eigenaar René Caminada

Hartverwarmend

Van zijn vaste klanten kreeg hij hartverwarmende reacties, vertelt hij. ,,Heel Zoetermeer kocht bij ons. De mensen vinden het jammer dat we uit het Woonhart vertrekken." Zijn vijf medewerkers kunnen in elk geval in de nieuwe vestiging met showroom aan de slag, vertelt hij. ,,Er zit zelfs uitbreiding in."

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

poll

Knalvuurwerk en vuurpijlen moeten verboden worden in Zoetermeer

Knalvuurwerk en vuurpijlen moeten verboden worden in Zoetermeer

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
  • Geen mening (1%)
3052 stemmen