Volledig scherm
Magisch Zoetermeer wordt geopend. Ter illustratie. © Peter Franken

Minder bezoekers Magisch Zoetermeer, derde editie mogelijk laatste

Magisch Zoetermeer heeft afgelopen jaar minder bezoekers getrokken dan de eerste editie. Vorig jaar trok het evenement 15.500 bezoekers. In 2018 waren dat  er ruim 20.000. De derde editie is mogelijk de laatste.

Organisator Mark Merckens is ondanks de daling ‘in principe tevreden’ over de tweede editie van Magisch Zoetermeer. ,,Vorig jaar is het aantal bezoekers gemeten. De ruim 20.000 van 2018 was een schattig. De daling is onder meer te verklaren door de verbouwing van het Stadhuis. Het was een rommeltje. Daarnaast waren we elke dag drie uur korter geopend.”

Doel

Het doel van Magisch Zoetermeer is om geld in te zamelen om eenzaamheid in de stad te bestrijden. Tijdens het evenement werden 721 wenskerstballen verkocht. Dit bracht duizenden euro’s op. Ook werden donaties gedaan. ,,Er is veel eenzaamheid onder ouderen in de stad. We willen Zoetermeerders daarvan op de hoogte brengen en iets voor ouderen betekenen.”

Quote

Als alle partners positief zijn, gaan we gewoon door.

Merckens

Eind deze maand wordt besloten over de toekomst van Magisch Zoetermeer. Merckens: ,,Ik wilde het event minimaal drie jaar doen. Maar als alle partners positief zijn, gaan we gewoon door.”

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer