Volledig scherm
VLNR: Minister Van Engelshoven, rector Van Grunsven en minister Slob © Picasso Lyceum

Ministers staan model in het Picasso Lyceum

Hoog bezoek voor het Picasso Lyceum. Beide ministers van Onderwijs Arie Slob en Ingrid van Engelshoven wilden graag iets anders dan een saaie grijze of witte achtergrond en zochten een inspirerende schoolomgeving als decor voor de nieuwe ‘staatsieportretten’. De kleurige muren van het nieuwe schoolgebouw lenen zich uitstekend voor leuke, wat spontanere foto’s en de ministers zetten gisteren dan ook hun beste beentje voor.

Het Picasso Lyceum heeft volgens rector Jeroen van Grunsven een goede band met het ministerie van de bewindslieden. Hij zegt dat de school nauwe contacten onderhoudt met ambtenaren van OC&W en regelmatig om advies wordt gevraagd over het leveren van maatwerk, iets waar het ministerie ook naar streeft. Het lyceum zou een goede sparringpartner zijn omdat het al een aantal jaren werkt met het concept ‘Zo.Leer.Ik!’, geïnspireerd door de succesvolle Zweedse Kunskapsskolan.

Leerroute

Dit concept voor gepersonaliseerd leren houdt onder meer in dat leerlingen een persoonlijke leerroute kunnen volgen. Zij kunnen hun eigen pad kiezen bij scherp omschreven doelen. Zo ontwikkelen zij hun talenten en kwaliteiten om die daarna om te zetten in prestaties.

Docenten zijn getraind in coachen en zij worden op hun beurt gecoacht door hun leidinggevende. ‘Zo.Leer.Ik!’ wordt ondersteund door Leerling 2020, een project van de VO-raad dat wordt uitgevoerd door Schoolinfo.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer