Volledig scherm
PREMIUM
Shamina gaat ervoor. ,,Ik hoop dat het voldoende zal zijn.'' © Peter Franken

Miss-finaliste gaat voor de kroon

Shamina Balaydin (21) is al haar hele leven in de ban van missverkiezingen. Dit najaar staat ze in de finale van Miss Benelux 2018. ,,Mijn doel is mensen te inspireren."

Quote

Als iemand door mij geïnspireerd raakt en daardoor ook zijn of haar dromen najaagt dan zou dat geweldig zijn

Shamina Balaydin

Shamina zit op een roze wolk nu ze weet dat ze dit jaar in de finale staat van de missverkiezing. ,,Het is altijd een wens van mij geweest om hieraan mee te doen", vertelt ze. ,,Als kind droeg ik altijd al een kroontje op mijn verjaardag.''

Haar liefde voor missverkiezingen begon dus al lang geleden. Nu combineert ze het met een studie, stage en haar werk bij modellenbureau Galucci. ,,Dat is prima te doen", aldus de Zoetermeerse. ,,Zelfs nu ik veel moet voorbereiden voor de finale gaat het goed. Op mijn stage zijn ze heel enthousiast, daar krijg ik de ruimte om deze kans te pakken en te doen wat ik al zo lang wil."

Vorig jaar schreef Shamina zich al in voor de Miss Benelux 2017 verkiezing. ,,Door een miscommunicatie met de organisatie bleken de finalisten voor de verkiezing van vorig jaar echter al gekozen te zijn. Gelukkig mag ik dit jaar wel meedoen, eindelijk mag ik gaan stralen."

Met haar deelname wil Shamina haar eigen droom waarmaken en anderen motiveren. ,,Als iemand door mij geïnspireerd raakt en daardoor ook zijn of haar dromen najaagt dan zou dat geweldig zijn. Daarom wil ik tegen iedereen zeggen: als je een droom hebt, ga er gewoon voor. Ik leef nu die van mij en dat kun jij ook.''

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

poll

Knalvuurwerk en vuurpijlen moeten verboden worden in Zoetermeer

Knalvuurwerk en vuurpijlen moeten verboden worden in Zoetermeer

  • Eens (30%)
  • Oneens (69%)
  • Geen mening (1%)
3085 stemmen