Volledig scherm
Het voormalige Era Contour-gebouw werd in 1985 gebouwd en staat nu vrijwel leeg. © Dammis de Geus

Mogelijk 90 meter de lucht in op plek van Era-kantoor

Op de plek van het voormalige Era Contour-gebouw aan de Eerste Stationsstraat komt mogelijk een 90 meter hoge woontoren. De gemeenteraad heeft de maximale bouwhoogte voor deze locatie op de kop van het Vernèdepark en langs de A12 opgehoogd van 60 naar 90 meter.

Het gebouw tegenover Nutricia is eigendom van projectontwikkelaar Arthur Armstrong in Arnhem. Het markante gebouw van drie verdiepingen hoog werd gebouwd in 1985 en staat sinds 2011 vrijwel leeg. De ontwikkelaar kan bij sloop nu dus tot 90 meter hoog bouwen op het kavel dat vlakbij station Zoetermeer Oost ligt.

Inzet is dat in de nieuwbouw ook ruimte komt voor een vervangende sporthal voor de af te breken Driesprong. Dit vijftig jaar oude zwembad met sporthal gaat tegen de vlakte zodra het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark is opgeleverd. Voor de sporthal moet vervangende nieuwbouw in het Vernèdepark komen.

Bij nieuwbouw op de Era-locatie ziet het stadsbestuur wel mogelijkheden om ruimte te huren in dit pand dat toch vooral plaats moet bieden aan woningen. Dat heeft als voordeel dat het park niet aangetast wordt en de gemeente als ontwikkelaar geen risico loopt, somt het stadsbestuur op.

2022

De gemeente gaat nu bekijken of dit inderdaad mogelijk is en of het ook lukt om de sporthal voor 2022 in gebruik te nemen, tegelijk met de oplevering van het zwembad in het Van Tuyllpark.

Mocht die verkenning op niets uitlopen, dan moet de gemeente alsnog zelf aan de bak om een sporthal in het Vernèdepark te bouwen.

Zoetermeer is hard op zoek naar locaties waar woningen gebouwd kunnen worden. De stad wil de komende jaren zeker 10.000 woningen bouwen.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer