Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © REUTERS

Monteurs Zoetermeers bedrijf knappen beademingsapparatuur op

Servicemonteurs van het Zoetermeerse bedrijf Dräger knappen beademingsapparatuur op voor ziekenhuizen. Zo kunnen patiënten met het coronavirus worden geholpen. De veertig apparaten komen van Defensie.

Meerdere militaire vrachtwagens reden maandag door Zoetermeer. Niet vanwege een oefening, maar om beademingsapparaten van Defensie naar het bedrijf Dräger te brengen. Daar werden de apparaten gecontroleerd. ,,De apparaten komen uit de voorraad van Defensie”, laat een medewerker van Dräger weten. ,,Voordat ze worden ingezet in Nederlandse ziekenhuizen moet worden nagekeken of alle apparaten werken. Onze monteurs hebben de apparaten gebruiksklaar gemaakt.” 

Verdeling

Het Zoetermeerse bedrijf ontwikkelt medische technologie. ,,We zien natuurlijk een toename in de vraag naar beademingsapparatuur”, aldus de medewerker. ,,Op ons hoofdkantoor in Duitsland zijn ze bezig met de wereldwijde vraag naar beademingsapparatuur en de verdeling daarvan.” 

Naast beademingsapparaten levert Dräger ook apparatuur voor onder meer anesthesie en patiëntenbewaking. Niet alleen medische technologie wordt ontwikkeld. Het bedrijf levert tevens apparatuur als branddetectie- en ontruimingssystemen en technologie om gas, alcohol en drugs te detecteren. Het bedrijf heeft klanten als de brandweer en chemische fabrieken.

Ziekenhuizen

De veertig apparaten zijn naar de vestiging van Dräger in Zoetermeer gebracht en worden  vervolgens door Defensie gedistribueerd naar zeven ziekenhuizen in Nederland, waar veel coronapatiënten liggen. Daarbij worden vrachtwagens van het leger ingezet. De beademingsapparaten zijn beschikbaar gesteld door minister Ank Bijleveld-Schouten van Defensie op verzoek van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zo laat Defensie weten. Ernstig zieke patiënten die besmet zijn met het coronavirus op de intensive care-afdelingen van ziekenhuizen kunnen op deze manier worden beademd.

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier! 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer