Volledig scherm
Beeld ter illustratie: Snelheidscontrole bij de politie © DG

Motorrijder gebruikt Australiëweg als racebaan en moet rijbewijs inleveren

Bij een grootschalige verkeerscontrole in Zoetermeer spande een motorrijder de kroon door met een snelheid van 152 kilometer per uur over de Australiëweg te rijden. Dat is na correctie 77 kilometer per uur te hard. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. 

Op diezelfde weg werden nog twee andere bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Zij reden allebei 100 kilometer per uur reden. 

De Australiëweg is niet de enige plek in Zoetermeer waar de politie vandaag controles heeft uitgevoerd. De grootschalige verkeerscontrole begon op de Willem Dreeslaan. Hier werd voornamelijk gecontroleerd op snelheid. ,,In een tijdsbestek van ongeveer een uur werden 18 hardrijders bekeurd”, schrijft de politie op Facebook. ,,De hoogst gemeten snelheid was hier 82 kilometer per uur. Tevens was er een scooterrijder die tijdens het rijden met zijn mobieltje een foto maakte van de lasercontrole. Hier is hij voor bekeurd.”

Afleiding in verkeer

De agenten verplaatsten zich daarna naar de Zwaardslootseweg om een controle uit te voeren op afleiding in het verkeer. ,,Hier werden twee automobilisten en een vrachtwagenchauffeur bekeurd voor het vasthouden van een mobiele telefoon.”

Daarna waren de bestuurders op de Oostweg aan de beurt, waar gecontroleerd werd op de algehele staat van voertuigen en gedragingen tijdens het rijden. ,,Voor verschillende feiten werden bekeuringen uitgeschreven, zoals het niet dragen van de gordel, rijden zonder rijbewijs, het vasthouden van een mobiele telefoon en onleesbare kentekenplaten.”

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer