Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Peter Franken

Museum voor videogames krijgt mogelijk permanent onderkomen in Zoetermeer

Het Nationaal Videogame Museum is toe aan een permanent onderkomen in Zoetermeer. Daarvan is de gemeente inmiddels overtuigd. En met recht, want het museum ontving dit jaar al meer dan 60.000 bezoekers. Dat meldt museumdirecteur Hasan Tasdemir.

Het maakt dat ook het gemeentebestuur overtuigd is geraakt van het succes en de toegevoegde waarde van het museum voor het Stadshart en voor de stad. Het museum, dat een overzicht biedt van videogames en de ontwikkeling van de digitale beeldcultuur, is nu tijdelijk gehuisvest in het voormalige V&D-pand.

Wethouder Robin Paalvast wil deze week nog met Tasdemir om de tafel om te kijken wat er voor nodig is om het museum permanent aan Zoetermeer te binden. Ook bij hem is er geen twijfel over het wel of niet voortbestaan van het museum binnen de stadsgrenzen. ,,Het past mooi bij de stad en het is goed voor de binnenstad, omdat het ook bezoekers van buiten Zoetermeer aantrekt. Bovendien verhoogt het de beleving in het Stadshart.”

Subsidie van twee ton

Paalvast wijst erop dat de gemeente al eerder het Nationaal Videogame Museum steunde, door het verstrekken van een eenmalige subsidie van twee ton. Maar meer geld zit in elk geval niet in het verschiet, erkent Paalvast: ,,We hebben geen financiële middelen voor een structurele subsidie.”

Quote

We kijken hoe lang het museum daar kan blijven

Paalvast

Wel is de gemeente volgens Paalvast in gesprek met de verhuurder van het pand waar het museum nu gevestigd is. ,,We kijken hoe lang het museum daar kan blijven. Zoals het er nu naar uitziet, kan het museum daar de komende jaren blijven. Mocht het toch onverhoopt anders lopen, dan faciliteren we het zoeken naar een andere plek.”

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer