Volledig scherm
Ter illustratie © ANP XTRA

Negen maanden cel voor stalker Zoetermeerse vrouw

Een 48-jarige Syrische man die zijn ex-echtgenote uit Zoetermeer stalkte, is door de Haagse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van negen maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

De vrouw dacht op een geheim adres in Zoetermeer veilig te zijn voor haar ex-man die haar bedreigde. Dat bleek een illusie. Eind vorig jaar stond Ramadan A. voor de deur van haar flat, en moest de politie hem inrekenen. De vrouw was in 2015 vanuit Syrië naar Nederland gekomen met twee zonen en een dochter.

 Eerst woonde ze bij hem in Delfzijl. Als snel zocht ze haar toevlucht in een blijf-van-mijn-lijf huis in Noord-Nederland, omdat hij haar zou hebben mishandeld. A. achterhaalde haar verblijfplaats, waarna de vrouw en de drie kinderen op een geheim adres in Zoetermeer gingen wonen. L., die een omgangsregeling met zijn kinderen eiste, verzond haar mailtjes dat hij haar tweede schuiladres ook makkelijk zou achterhalen.

Voogdij over kinderen 

 Op sociale media zou hij een bedrag van 8.000 duizend dollar hebben beloofd aan degene die haar verblijfplaats onthulde. Dat ontkende A. twee weken geleden bij de rechtbank. Hij had haar geheime adres in Zoetermeer achterhaald via stukken van de rechtbank over de voogdij over hun kinderen, zo zei hij. 

Ook ontkende hij haar met de dood bedreigd te hebben. De rechtbank geeft hem nu toch een celstraf. Die valt wel lager uit dan de twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk, die de officier van justitie had geëist. Volgens de rechtbank duurde de stalking ‘maar’ een maand, en niet haast twee jaar, zoals de officier beweerde.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer