Volledig scherm
Het Sinterklaashuis aan de Dorpsstraat in Zoetermeer © Indebuurt.nl

Neuzen tegen de ruiten: In de Dorpsstraat staat het sinterklaashuis al klaar

Als Sinterklaas 23 november zijn opwachting maakt in de Dorpsstraat, staat zijn tijdelijke kantoor al compleet ingericht klaar. Een leegstaande winkel in de straat is veranderd in een sinterklaashuis, meldt mediapartner Indebuurt.nl

Het tijdelijke onderkomen op nummer 76 is duidelijk te herkennen: de vlaggen en de juten cadeauzakken hangen buiten aan de gevel. Er staan opgestapelde pakjes, er is een open haard, het bureau van de Sint, een stoel met rode pluche en de mijter en een pietenpak hangen al klaar. In het kantoor van Sinterklaas zie je ook het Grote Boek liggen en de staf staat klaar tegen de muur. Zijn pieten zullen er cadeaus gaan inpakken en dat alles kun je gewoon voor het raam van het pand zien gebeuren. 

Het huis is ‘geregeld’ door John Tuinebreijer, die ook de sinterklaasintocht in de Dorpsstraat organiseert. ,,Dat doe ik in opdracht van de winkeliers en dit is een extraatje”, zegt de ondernemer, die zelf in de straat is gevestigd. ,,Het huis is een decor voor het sinterklaasfeest in de straat. Als je naar binnen kijkt zie je aan de ene kant de inpakkamer van de pieten en aan de andere kant de kamer van Sinterklaas.” 

Snoep

Hij is ook van plan een ‘meet and greet’ met de Sint te organiseren bij het huis. ,,Op 20 november, al is dat nog niet helemaal rond.”  Op zaterdag 23 november bezoeken Sinterklaas en zijn pieten de Dorpsstraat. Ze zullen dan snoep en cadeautjes uitdelen. 

Het is overigens niet de eerste keer dat Sint zich kan terugtrekken in een eigen huis in Zoetermeer. De Dorpsstraat had een paar jaar geleden ook al een sinterklaashuis, achter De Zoetelaar.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer