DWO-voorzitter Frans van Munnen: ,,Wij zijn geen commercieel bedrijf, maar een sportvereniging. We moeten het met elkaar doen.”
Volledig scherm
PREMIUM
DWO-voorzitter Frans van Munnen: ,,Wij zijn geen commercieel bedrijf, maar een sportvereniging. We moeten het met elkaar doen.” © Ron Jenner Fotografie

Niet sporten, dus niet betalen? ‘Dan hoef je ook niet terug te komen’

Niet mogen sporten, maar wel contributie blijven betalen? Zoetermeerse sportverenigingen vrezen dat leden hun contributie de komende maanden niet willen betalen of terugboeken. Het verenigingsleven ligt al een tijdje stil, maar clubs blijven wel contributie innen.

Sportverenigingen uit Zoetermeer maken zich zorgen over de financiële gevolgen van de coronacrisis. Alle sportclubs en sportvoorzieningen zijn in elk geval tot en met 6 april gesloten. Veel sportbonden besloten echter al dat de competities dit seizoen niet worden afgemaakt. Leden kunnen dus niet sporten, maar moeten wel maandelijks, per kwartaal, halfjaar of jaar contributie betalen. Hoe lang zijn zij bereid om dat te doen? ,,Er zijn leden die denken dat wij als club tijdelijk geen vaste lasten hoeven te betalen en zij dus geen contributie hoeven te betalen. Ik kan niet sporten, dus ik betaal niets. Wij zijn geen commercieel bedrijf, maar een sportvereniging. We moeten het met elkaar doen”, maakt Frans van Munnen, voorzitter van DWO duidelijk.

  1. Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Scheveningen
    PREMIUM

    Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Schevenin­gen

    Eric Kesteloo (57) zeilde met de Bark Europa, een oude driemaster, rond Antarctica. Twee weken geleden meerde hij aan in Argentinië en liet hij zijn gasten van boord. Maar door de coronacrisis kan zijn bemanning van 18 zeilers ineens niet meer terug naar huis vliegen. ,,Argentinië zit nu volledig op slot. We hebben daarom besloten om in één klap terug naar Scheveningen te zeilen.’’

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer