Naar verwachting is het complex eind 2019 af.
Volledig scherm
Naar verwachting is het complex eind 2019 af. © Van As Makelaardij

Nieuw complex voor ouderen in Rokkeveen

De bouw van appartementencomplex De Aventurijn in Rokkeveen gaat in januari beginnen. Dat maakt Van As Makelaardij bekend die het merendeel van de 15 koopappartementen al heeft verkocht. Het complex met 3- en 4 kamerappartementen krijgt gestalte aan de Groen-Blauwlaan, op de plek waar voorheen een rijwielzaak was te vinden. Die is eerder failliet gegaan.

Het complex is volgens Van As Makelaardij vooral geschikt voor senioren. De woningen liggen vlak naast winkelcentrum De Vlieger, er is een bushalte voor de deur, een gezondheidscentrum waar ook een huisarts in is gevestigd, een parkje en een wijkcentrum waar allerlei activiteiten worden gehouden.

Prijsklasse

De prijzen variëren van 345.000 euro tot 395.000 euro. ,,We hebben nooit gezegd dat hier geen jongeren kunnen wonen, maar dit is ook geen prijsklasse voor een starter. Wat me opviel is dat alle kopers al in Rokkeveen wonen. De meesten hebben gezegd dat ze willen verhuizen om nog iets dichter bij hun familie te zijn. Zoals een vrouw van 60 jaar oud die mantelzorger is van haar moeder van 90 en dichterbij wil wonen of een koper van 65 jaar oud die graag in de buurt van haar kinderen en kleinkinderen wil zijn. Dat is me dit keer echt opgevallen”, aldus Van As. Volgens haar verhuist zo’n 80 procent van de mensen in hun eigen wijk. ,,Als ze zich daar prettig voelen, zie je dat vaak gebeuren. Er moet dan wel genoeg aanbod zijn natuurlijk.”

Naar verwachting worden de appartementen eind 2019 opgeleverd. De bouw van het complex duurt volgens Van As Makelaardij ongeveer negen maanden. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer