Volledig scherm
Van Tuyllpark uit de lucht gezien. © Google Maps

Nieuw plan voor Van Tuyllpark gelanceerd

Geef JJ Music House een groter, nieuw onderkomen, maak plek voor grote evenementen en stel een beheerder aan. Dat plan lanceert de fractie van Zoetermeer Vooruit vanavond tijdens een commissievergadering over het Van Tuyllpark.

Meerdere fracties vinden dat er snel meer duidelijkheid moet komen over de toekomst van het park. Dat wil een aantal politici vanavond op een andere manier doen dan gebruikelijk tijdens een raadscommissievergadering. Zoetermeer Vooruit, LHN, D66 en PvdA wensen dat de commissieleden vrijuit met elkaar van gedachten wisselen, zonder dat de wethouder zich er meteen over uitspreekt.

Fractievoorzitter Juliëtte Meurs vat het plan samen zoals Zoetermeer Vooruit dat vanavond presenteert: doop het park om naar Van Tuyll Familiesportpark en voeg kanovaren, midgetgolf, skatebaan, speelweides en een evenemententerrein toe. ,,Je kan in de zomer waterfietsen of kanovaren op de ijsbaan rond het eilandje. Een aan te stellen beheerder moet toezicht houden op wat er in het park gebeurt en mensen kunnen bij hem terecht met vragen", zegt Meurs. ,,Het nieuwe zwembad zien wij het liefst naast Silverdome gebouwd en daarnaast willen we graag een speelweide met speeltoestellen die rolstoeltoegankelijk zijn. Maak het gezellig naast het zwembad."

Evenementen

Meurs ziet blueszaal JJ Music House bij voorkeur verhuizen naar een groter onderkomen naast de Australiëweg. ,,Tussen JJ Music House en de parkeerplaats is dan ruimte voor een evenemententerrein. Dat biedt de kans om grote evenementen te verplaatsen van de Markt naar het Van Tuyllpark. Daar veroorzaken ze minder overlast."

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer