Volledig scherm
Zo’n zwembad ziet het gemeentebestuur voor zich, blijkt uit het voorstel dat naar de gemeenteraad is gestuurd. Het beeld is ter illustratie, er is nog geen ontwerp voor het zwembad. © Gemeente Zoetermeer

Nieuw zwembad komt pal naast SilverDome

Het nieuwe zwembad van Zoetermeer komt pal naast de SilverDome te staan. Dat stelt het stadsbestuur voor.

Het was al bekend dat de stad een nieuw zwembad wil bouwen in het Van Tuyllpark ter vervanging van bad  De Driesprong. Waar in het park was nog niet besloten. 

Het college kiest er voor om het braakliggende terrein meteen naast ijsbaan SilverDome aan te wijzen als bouwgrond. Als redenen voeren burgemeester en wethouders aan dat daardoor een mooi kavel met veel mogelijkheden overblijft, en dat het de mogelijkheid biedt om in de toekomst samen te werken met SilverDome op het gebied van duurzaamheid. 

Ligweide

Het nieuwe gebouw krijgt een 8-baans 25 meter wedstrijdbad met duikplank, een doelgroepenbad en een recreatie- en peuterbad waarvan het dak en de wanden open kunnen zodat bij mooi weer een buitenbad ontstaat. Naast het bad komt een ligweide met een grote waterspeelplaats en speelvoorzieningen. Het bad moet in 2022 opengaan.

Het nieuwe zwembad vervangt De Driesprong. Dat zwembad wordt gesloten zodra het nieuwe bad in het Van Tuyllpark klaar is. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer