Volledig scherm
De regenboogvlag © Emiel Muijderman

Nieuwe ontmoetingsplek in Forum voor lhbtqi’ers

Het klimaat voor lhbtqi’ers in Zoetermeer wordt door bibliotheekmedewerker Sjemoeel Brauckman als ‘vriendelijk’ omschreven, maar een eigen plekje om elkaar te ontmoeten hebben de Zoetermeerse homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders nog niet. 

Daar komt nu verandering in. Op 27 maart opent Pink Forum Café voortaan maandelijks een eigen ontmoetingsplek in het Forum. Daar was ook behoefte aan, vertelt Brauckman. Hij is de initiatiefnemer voor het café. ,,Elke keer kwam de vraag terug: Hoe kan het dat we een regenboogstad zijn,  maar zonder officiële plek waar de lhbtqi-gemeenschap op een informele manier kan samenkomen?”, vertelt hij. 

Woordkunstenaar

In het verleden had Zoetermeer zulke plekken wel, maar volgens Brauckman gingen die initiatieven door allerlei omstandigheden weer ter ziele. De opening van Pink Forum Café wordt luister bijgezet door de Rotterdamse woordkunstenaar Naomi Veldwijk, die optreedt  met ‘spoken word’- voordrachten. Na de opening is Pink Forum Café voortaan elke laatste woensdag van de maand van 16.00 tot 18.00 uur open.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer