Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Nieuwe opleiding voor opvang en buurtwerk in Zoetermeer

Om het grote tekort aan personeel in de kinderopvang en het buurtwerk aan te pakken hebben SWKGroep en ROC Mondriaan een nieuwe opleiding sociaal-cultureel werk en gespecialiseerd pedagogisch medewerker in het leven geroepen.

Inmiddels zijn 24 studenten begonnen aan een studie waarbij zij tegelijkertijd werkervaring opdoen bij onder meer Kern Kinderopvang en Buurtwerk. SWKGroep is de overkoepelende organisatie van deze instellingen die ook in Zoetermeer actief zijn. De studenten hebben een baangarantie als ze de studie afmaken.

Volgens de SWKGroep zijn er op dit moment veel openstaande vacatures in de kinderopvang. Met name bij de buitenschoolse opvang neemt het tekort de komende jaren toe, is de verwachting. De organisatie zegt ook behoefte te hebben aan medewerkers die van vele markten thuis zijn binnen de kinderopvang. Daarom is het een samenwerkingsverband aangegaan met regionaal opleidingscentrum Mondriaan.

Diploma

De twee partners hebben de nieuwe opleiding samen uitgestippeld. De studie duurt drie jaar. Daarna hebben de studenten twee volwaardige diploma’s op zak: een diploma van de opleiding GPM (gespecialiseerd pedagogisch medewerker) en een diploma SCW (sociaal-cultureel werk). De afgestudeerde professionals kunnen daarna terecht in de kinderopvang en in het sociaal-cultureel werk.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer