Volledig scherm
Candenzaplein in Zoetermeer. Foto ter illustratie. © Ron Jenner Fotografie

Nieuwe Zoetermeerse toeristengids is mogelijk de laatste

Niet alleen de toerist moet de weg naar Zoetermeer deze zomer goed weten te vinden, maar ook Zoetermeerders moeten weten wat er zoal te doen is in de stad. Daarom wordt komende zaterdag de Toeristische Wegwijzer voor 2019 gepresenteerd. 

De gids wordt elke twee jaar herzien. Zo staan er dit jaar nieuwe horecazaken bij het Cadenzaplein en in de Dorpsstraat  in, die onlangs de deuren opende. 

Verantwoordelijk voor de uitgave zijn de gemeente Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer. De gratis gids wordt beschikbaar gesteld aan bezoekers en inwoners van de stad en wordt bij vaste uitgiftepunten (zoals hotels in de stad) neergelegd. 

Hoewel de wegwijzer dit jaar in een nieuw jasje is gestoken, is de toekomst van de gids onduidelijk. De gemeente Zoetermeer moet wegens een tekort van 12 miljoen euro de broekriem namelijk stevig aanhalen. Eén van de 124 voorgestelde bezuinigingsmaatregelen is om te stoppen met de toeristische wegwijzer. Of dat echt zoden aan de dijk zet om het tekort op te lossen is nog maar de vraag. Volgens de gemeente levert het niet langer uitgeven van de gids jaarlijks een besparing op van 4700 euro.

Het belangrijkste nadeel van het beëindigen van de uitgave, is dat bezoekers en inwoners volledig zijn aangewezen op digitale agenda’s en evenementenoverzichten. Omdat er ook nog altijd een groep is die online minder aanwezig is, bestaat het risico deze bezoekers niet meer te trekken. De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over welke bezuinigingsmaatregelen wel en niet worden doorgevoerd.

De eerste toeristische wegwijzer 2019 wordt zaterdag overhandigd aan wethouder Margreet van Driel.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer