Volledig scherm
© ANP

Nóg een gemeente wil 100 kilometer per uur op A12

Nog een gemeente langs de A12 vindt dat de maximumsnelheid op de A12 moet worden teruggebracht naar 100 kilometer per uur. Naast Gouda is nu ook Woerden ‘om’. 

De fracties van GroenLinks en PvdA in Zoetermeer hielden voor de zomer een pleidooi bij het Zoetermeerse stadsbestuur om de snelheid op de A12 te verlagen van 130 naar 100 kilometer per uur. De partijen voerden fijnstof en geluidsoverlast aan als belangrijkste redenen. Hun poging om het Zoetermeerse stadsbestuur een brief naar de minister te laten sturen kreeg toen niet de meerderheid in de raad.

Ook in Woerden en in Gouda zijn geluidsoverlast en fijnstof aanleiding om de minister en de provincie te vragen de maximumsnelheid op de snelweg te verlagen. In buurgemeente Zuidplas staat het onderwerp nu ook op de agenda. 

Burgemeester en wethouders van Woerden en Gouda hebben nu ook de opdracht van hun gemeenteraden om steun bij andere gemeenten langs de A12 te zoeken. Ze willen zo mogelijk gezamenlijk een brief naar het ministerie sturen met het verzoek tot verlaging van de maximumsnelheid. 

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Den Haag of Zoetermeer!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer