Volledig scherm
De ongelijke stoeptegels in de Voorhamstraat © PvdA Zoetermeer

Nog twee jaar wachten op nieuwe stoep in Voorhamstraat

De bewoners van de Voorhamstraat in Palenstein moeten nog even wachten tot ook de andere stoep opnieuw wordt bestraat. Terwijl de ene kant nu geniet van een nieuwe stoep, moeten de overburen wachten tot 2021.

De ‘eenzijdige’ renovatie van de bestrating in de Zoetermeerse wijk leidde tot vragen in de gemeenteraad. De PvdA wilde wel eens weten hoe dat nou zat: aan de kant waar de gerenoveerde woningen van de Goede Woning staan, is de stoep vernieuwd. Aan de andere kant zitten de bewoners van de nog niet gerenoveerde Vestiawoningen nog aan een oude stoep.

Inmiddels is het antwoord van het stadsbestuur binnen. Het gaat om geld en overlast. Met de vernieuwing van de woningen zijn ook meteen de groen- en speelvoorzieningen aan die kant van de straat aangepakt. Dat is voordeliger én vermindert de overlast voor de bewoners. Die zitten niet twee keer met een open straat, schrijft het stadsbestuur.

De Vestiawoningen wachten ook op renovatie, maar daarover zijn nog gesprekken gaande. De nieuwe stoep staat daar op de planning voor 2021.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer