Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer liep een nacht mee met de dienders die te maken hebben met veel uitgaansgeweld in het Stadshart.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer liep een nacht mee met de dienders die te maken hebben met veel uitgaansgeweld in het Stadshart. © Regio 15

Noodkreet Aptroot gehoord: Grapperhaus en burgemeesters bespreken golf van jeugdgeweld

De noodkreet van burgemeester Charlie Aptroot om stappen te zetten in de aanpak van de jeugdcriminaliteit, is nu ook tot in Den Haag doorgedrongen.

Volgens Aptroot praat minister Ferdinand Grapperhaus (veiligheid en jusititie) volgende maand met twaalf burgemeesters over dit onderwerp. Op de agenda staan de golf van steekincidenten en de jeugdcriminaliteit, met steeds jongere daders die steeds ernstiger delicten plegen. ‘Ik zit erbij’, laat Aptroot op Twitter weten. ‘Goed dat de minister naar de burgemeesters luistert. Samenwerken voor veiligheid’, sluit hij zijn bericht af. Volgens zijn woordvoerder heeft het gesprek nog in maart plaats, de laatste maand dat Aptroot burgemeester van Zoetermeer is. Een woordvoerder van Grapperhaus kon niet meteen zeggen welke andere burgemeesters bij het gesprek aanwezig zijn.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer