Directeur Diederik Jan Antvelink van transportbedrijf Nedcargo roept Nederland op te stoppen met hamsteren via een billboard langs de A12.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Diederik Jan Antvelink van transportbedrijf Nedcargo roept Nederland op te stoppen met hamsteren via een billboard langs de A12. © Nedcargo

Noodkreet transporteur Nedcargo: Nederland, stop met hamsteren

Stop met hamsteren! Transportbedrijf Nedcargo zet die tekst groot op een billboard bij zijn hoofdkantoor langs de A12. De transportgigant ziet met lede ogen aan hoe ouderen ondanks al zijn inspanningen lege schappen aantreffen in de winkels.

Nedcargo uit Waddinxveen  is een van de belangrijkste leverancier van levensmiddelen aan supermarkten en heeft onder meer vestigingen in Zoetermeer en Haaften. Het bedrijf heeft 235.000 vierkante meter aan opslag en die ligt nog steeds vol, zegt directeur Diederik Jan Antvelink. ,,We hebben 100.000.000 kilo etenswaren in de schappen liggen. We rijden dagelijks 9000 pallets van gemiddeld 500 kilo elk naar de distributiecentra van de supermarkten. Dat is 50 procent meer dan we normaal deden. Er is genoeg,” vertelt hij via de telefoon.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer