De weg- en waterbouw in z'n eigen tuin
Volledig scherm
PREMIUM
De weg- en waterbouw in z'n eigen tuin © prive

Nu Henk er niet meer is weet niemand hoe het nu verder moet met het riool van Zoetermeer

VAN WIEG TOT GRAFMet wat geluk en een beetje bluf werd hij een shovelmachinist die carrière maakte in de weg- en waterbouw. Hij gaf vele mannen werk en kende het riool van Zoetermeer op z’n duimpje. Deze keer in de rubriek Van Wieg Tot Graf het levensverhaal van Henk Ammerlaan (21 december 1953 – 11 augustus 2021).

 1. Martijn vindt honderden kostbare truffels met zijn zelfgetrainde speurhond: ‘Dexter jokt niet’
  PREMIUM
  Koken & eten

  Martijn vindt honderden kostbare truffels met zijn zelfge­train­de speurhond: ‘Dexter jokt niet’

  Je hond uitlaten en thuiskomen met een voorraadje truffels. Martijn Burgers gaat wekelijks met zijn Amerikaanse Stafford op truffeljacht. Soms in de ongerepte natuur, maar vaak ook in aangelegde stadsparken. Na afloop bakt hij met de luxe zwammetjes een eitje, waardoor het de allure krijgt van een ‘5-sterrendiner’. Iedere hond kan dit kunstje leren, zegt Burgers. ,,Het is heel eenvoudig.”
 2. De Scheveningse boekhandelaar Han den Dulk werd dé specialist van Indische literatuur
  PREMIUM
  Van wieg tot graf

  De Schevening­se boekhande­laar Han den Dulk werd dé specialist van Indische literatuur

  Han den Dulk was de zoon van een Scheveningse boekhandelaar met een boekwinkel op de Westduinweg. Het gezin woonde boven de zaak, totdat ze van de Duitsers plaats moesten maken. De vrede kwam net op tijd voor Han, die aan het eind van de oorlog zwaar ondervoed was. Deze keer in de rubriek Van Wieg tot Graf het levensverhaal van Han den Dulk (25 februari 1933 – 9 september 2021).

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer