Volledig scherm
Op kruising Karel Doormanlaan en de Eerste Staionsstraat kwam 13-jarig meisje onder een vrachtwagen terecht. © Ron Jenner Fotografie

Nutricia: Aanleg nieuwe weg kan ons niet snel genoeg gaan

Nutricia wil zo snel mogelijk een nieuwe ontsluitingsweg. Tot die tijd drukt het Zoetermeerse bedrijf vrachtwagenchauffeurs op het hart voorzichtig te rijden door de wijk.

Dat stelt Nutricia in een verklaring. De fabriek van Nutricia aan de Eerste Stationsstraat zorgt voor veel vrachtverkeer op de kruising van de Eerste Stationsstraat en Karel Doormanlaan. Daar kwam vrijdag een 13-jarig meisje onder een vrachtwagen. Een week eerder gebeurde datzelfde met een 36-jarige Zoetermeerder. 

‘Wij betreuren dit incident zeer en hopen op een spoedig herstel van betrokken fietsster. Opnieuw is duidelijk dat maatregelen om deze verkeerssituatie op te lossen de hoogste urgentie hebben. Dit kan wat ons betreft niet snel genoeg gebeuren en wij zijn daarover in doorlopend overleg met de gemeente Zoetermeer’, schrijft Nutricia.

‘Tot die tijd blijven wij onze vervoerders wijzen op de situatie en vragen wij hen opperste voorzichtigheid te betrachten. Voorlopig gaat er met iedere vrachtwagen die ons terrein verlaat een medewerker mee om de wagen veilig over het kruispunt heen te loodsen.’

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer