Volledig scherm
© anp

OM blijft bij jarenlange strafeis na ontucht in kelder

Na extra technisch onderzoek handhaaft het Openbaar Ministerie haar strafeis tegen Zoetermeerder Maurice K. (50) voor ontucht met diens 7-jarige buurmeisje in zijn kelderbox. Drie jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk wil het OM opgelegd zien, bleek vandaag.

Volgens de officier van justitie is het bewijs tegen de nog altijd ontkennende verdachte alleen maar sterker geworden. De rechtbank zou eigenlijk in juli vorig jaar al uitspraak doen in de ontuchtzaak, maar in plaats daarvan werd toen besloten tot nader forensisch onderzoek door het NFI. Vandaag werd de zaak verder behandeld.

Kleedje
Verdachte zelf beweert dat zijn spermasporen op het kleedje in de gewraakte kelderbox afkomstig waren van een vrijpartij met zijn eigen vrouw. Het kleine meisje had haar DNA op datzelfde kleedje mogelijk achtergelaten toen ze hem hielp bij het opruimen van de kelder, opperde verdachte. Maar volgens het OM wijst het het aanvullend NFI-rapport uit dat dit scenario onwaarchijnlijk is. 

Verder vindt het OM dat er genoeg ander bewijs is. Zo zijn er de verklaring van het slachtoffer en een brief van de schooljuf over gedragsveranderingen van het meisje.

Het OM blijft daarom bij de jarenlange strafeis. Ook zou verdachte  een vergoeding van 3500 euro moeten betalen aan de ouders van het meisje. 

Gebroken
De advocate van de verdachte blijft op haar beurt op een vrijspraak staan. De verdachte zelf herhaalde dat hij 'al van 2015 een gebroken man is'. Ook de moeder van het meisje sprak nog even kort in de rechtszaal: ,,Ik hoop dat hij de straf krijgt die hij verdient." 

De man hoort zijn vonnis op 4 mei.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer