Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP XTRA

OM wil lichte variant tbs voor Zoetermeerder (34) wegens ontucht met neefje

Een Zoetermeerder die volgens het OM foto’s en films maakte van de ontucht die hij pleegde met zijn minderjarige neefje, wordt mogelijk veroordeeld tot tbs. Het gaat dan om een lichte variant, wat betekent dat de man niet meteen in een tbs-kliniek wordt opgesloten.

Deskundigen die de man onderzochten, menen dat hij rijp is voor deze tbs-variant. Dat bleek vandaag tijdens de pro-forma zitting over de zaak. De 34-jarige Zoetermeerder ontkende eerder dat er opnamen zijn gemaakt van seksueel misbruik. Tijdens de zitting waren hij en zijn advocaat afwezig. De Zoetermeerder zou van augustus 2016 tot eind april 2018 in zijn woonplaats ontucht hebben gepleegd met zijn minderjarige neefje. Een andere man, een 22-jarige Leidenaar, zou er ook betrokken bij zijn geweest, meent het OM.

Niet vrij

De advocate van deze verdachte vroeg gisteren om schorsing van het voorarrest van de Leidenaar. Hij zou dan meteen kunnen beginnen met een behandeling in een therapeutisch centrum. De rechtbank laat hem echter niet vrij. De zaak wordt binnen drie maanden opnieuw behandeld.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer