Volledig scherm
© Politie

Omstanders redden bewusteloze wielrenner uit sloot

Omstanders hebben vrijdagmiddag een bewusteloze wielrenner uit een sloot langs de Aziëweg in Zoetermeer gehaald. Nadat hij aan wal was gehesen, werd de man gereanimeerd.

De omstanders, onder wie een 14-jarige jongen, troffen de wielrenner aan in de sloot ter hoogte van recreatiegebied Noord Aa. Het slachtoffer werd op de kant geholpen en ontdaan van zijn bovenkleding. Een toegesnelde motoragent startte vervolgens met reanimeren met een AED, dat elektrische schokken afgeeft om het hart weer op te starten.

Kort nadat deze AED een elektrische schok had afgegeven, kwamen de eerste hulptroepen van de politie aan. Meerdere agenten hebben de reanimatie voortgezet en na aankomst van de eerste ambulance bleek het slachtoffer weer een hartslag te hebben. Het slachtoffer werd vervolgens met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie gaat het nu naar omstandigheden goed met de man. ,,Onze dank gaat uit naar de 14 jarige jongen die onze motorrijder behulpzaam is geweest. Maar uiteraard ook andere omstanders die geholpen hebben om het slachtoffer op de kant te krijgen, willen wij enorm bedanken voor hun inzet”, laat de politie weten.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer