Volledig scherm
Het is druk op de dorpsstraat in hartje Zoetermeer. © Peter Franken

Ondernemers Dorpsstraat tegen afschaffen parkeersysteem

Ondernemersvereniging Dorpsstraat Zoetermeer en Vereniging Dorpsstraat Vastgoed BIZ zijn niet blij met het bezuinigingsvoorstel van de gemeente om het elektronische parkeersysteem rondom de Dorpsstraat af te schaffen. 

Automobilisten kunnen dankzij dit systeem in een oogopslag zien of en waar er nog plek te vinden is voor hun auto op een van de parkeerplaatsen die om de Dorpsstraat te vinden zijn. 

Volgens Jan de Ruiter, secretaris van Vereniging Dorpsstraat vastgoed BIZ, werd het systeem in het leven geroepen om het parkeren beter te spreiden over de verschillende parkeerplaatsen. De Ruiter stelt dat als het systeem toch wordt wegbezuinigd, de ondernemers en winkeliers dat in de portemonnee zullen gaan voelen: ,,Het stoppen van dit systeem zal ongetwijfeld tot minder bezoek aan de Dorpsstraat leiden, wat uiteraard omzetverlies tot gevolg heeft”, legt hij uit. 

De twee verenigingen hebben een brief met hun bezwaren opgesteld en naar de gemeente verstuurd. Ze vragen de gemeente om af te zien van deze in hun ogen nadelige bezuinigingsmaatregel. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer