Volledig scherm
Het molenontbijt van vorig jaar. © Angelo Blankespoor

Ontbijten voor monumentale Molen De Hoop

Stichting Molen De Hoop heeft binnenkort een ontbijt om geld in te zamelen voor de monumentale molen. Jaarlijks is er, volgens de twintig vrijwilligers die zich inzetten voor de molen, rond de 20.000 euro nodig om de molen in stand te kunnen houden.

Eén van de manieren om inkomsten te genereren is het Molenontbijt. Bakker Ammerlaan levert op zaterdag 12 mei de broodjes, die de bezoekers kunnen beleggen met jam, kaas, vleeswaren en eieren met spek. Daarnaast wordt er ook gezorgd voor jus d’orange, koffie en thee.

Het Zoetermeerse popkoor Just for fun treedt op tijdens het ontbijt en dat doet ook ‘troubadour Dennis’. De kosten bedragen 10.00 euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar mogen voor 5 euro per persoon aanschuiven.

Kaarten

De opbrengst wordt geheel gebruikt voor het onderhoud van de molen. Het ontbijt duurt van 09.00 tot 11.00 uur. Kaarten kunnen al worden gekocht bij Molen De Hoop zelf aan de Eerste Stationsstraat 37A, bij Bakker Ammerlaan, die op verschillende plekken in Zoetermeer te vinden is, en bij Helders’ Drankenspeciaalzaak aan de Dorpsstraat 130.

Het Molenontbijt wordt gehouden op de Nationale Molendag. Deze gehele dag door worden er verschillende activiteiten in en rondom de molen georganiseerd. Een definitief programma volgt op een later tijdstip. 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer