Volledig scherm
Club Cobra, ter illustratie. © LEEUWEN, JOS VAN

Oordeel rechter: sluiting Club Cobra voor half jaar door burgemeester Aptroot mocht

Burgemeester Charlie Aptroot mocht Club Cobra een half jaar gesloten houden, heeft de rechter in kort geding geoordeeld.

Dat stemt hem tevreden, hoewel hij de termijn waarin de nachtclub gesloten had moeten blijven, liever twee keer zo lang had gezien. ,,De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat ik een bevel tot sluiting voor zes maanden mocht geven. Daar ben ik als burgemeester blij mee. Aanvankelijk sloot ik deze club voor een jaar. Mede naar aanleiding van het advies van de bezwaarschriftencommissie heb ik de sluitingstermijn naar zes maanden teruggebracht. Ik had liever de oorspronkelijke termijn gehandhaafd, maar dat bleek juridisch niet mogelijk en ik wil blijven binnen wat wel mogelijk is. De Raad van State doet nog een definitieve uitspraak in deze zaak.” 

De club werd in februari beschoten met een machinegeweer vanaf de Engelandlaan. Speurhonden vonden kogelhulzen en in de muur van de nachtclub zaten kogelgaten. In januari was Club Cobra ook al twee weken gesloten na een beschieting in december. Bij beide beschietingen raakte niemand gewond.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer