Volledig scherm
De theatergroep Storytellers voerde tijdens een eerdere editie van Zoete Herinneringen de balkonscène van Romeo en Julia op. © Peter Franken

Op acht unieke plekken korte voorstellingen te zien

Tijdens het evenement Zoete Herinneringen kunnen liefhebbers op zondag 19 mei verschillende voorstellingen zien op plekken die normaal gesproken gesloten zijn voor het publiek. In totaal gaat het om acht locaties in Zoetermeer en spelen er ruim twintig artiesten mee tijdens de korte theateracts.

Op iedere locatie begint elk half uur een theateract. Met een kaartje op zak kunnen alle voorstellingen in Zoetermeer worden bezocht. Ook kunnen mensen dit jaar mee met de zogeheten Zoete Herinneringbus die om 13.00 uur vertrekt vanaf het gebouw van CKC & partners aan de Leidsewallen.

Busticket

Passagiers worden dan naar de locaties gebracht, zonder dat ze van te voren weten in welke volgorde. Een busticket kost 22,50 euro persoon en is te bestellen via de website. Wie liever op de fiets gaat, kan een speciaal fietsticket kopen en zelf de volgorde bepalen. Dit kost 10 euro per persoon.

Welke locaties dit jaar te bezoeken zijn, houdt de organisatie nog eventjes geheim. Begin mei worden de plekken bekendgemaakt via de website. Vorig jaar ging het onder andere om de watertoren in Rokkeveen, zwembad het Keerpunt en een station van de Randstadrail.

Eerder openden ook Ateliers Baztille en de wijktuin Hof van Seghwaert de deuren voor het publiek en vond er een tentoonstelling plaats in het gebouw Futura aan de Van Leeuwenhoeklaan. Het evenement is een productie van Storytellers en wordt gehouden in samenwerking met Floravontuur Zoetermeer Promotie, Cultuurfonds Zoetermeer en Fonds 1818. De voorstellingen worden tussen 13.00 en 17.30 uur gegeven.  zoeteherinneringen.nl

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer