Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © Angelo Blankespoor

Openbaar Primair Onderwijs Zoetermeer moet op zoek naar nieuwe voorzitter

Openbaar onderwijs-voorzitter Ed Spruijt vertrekt bij de stichting OPOZ. Spruijt gaat 1 september met pensioen en daarom zoekt de onderwijsstichting naar een nieuwe eerste man of vrouw.

De stichting Openbaar Primair Onderwijs Zoetermeer (OPOZ) heeft deze week al haar scholen ingelicht dat het hele bestuur wordt vernieuwd. Niet alleen voorzitter Spruijt gaat met pensioen, ook zijn rechterhand en vice-voorzitter Roel Pots. 

Voor Pots is inmiddels een vervanger gevonden. Michael Krul treedt 1 september toe tot het bestuur. Vanaf 1 mei wordt hij ingewerkt om de overgang soepel te laten verlopen. Krul werkt nu als opleidingsmanager aan de PABO van de Haagse Hogeschool. Voorheen heeft hij onder meer gewerkt in het basisonderwijs en was hij betrokken bij de jeugdopleidingen van ADO Den Haag. Krul moet samen met de nog te benoemen voorzitter het nieuwe bestuur vormen van OPOZ.

OPOZ heeft negentien basisscholen in de stad, vijf integrale kindcentra en een school voor speciaal basisonderwijs. Op de OPOZ-scholen zitten in totaal 4606 leerlingen.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer