Volledig scherm
PREMIUM
Een automobilist. Foto ter illustratie. © ANP

Oppassen geblazen voor Zoetermeerse automobilist: Nieuw parkeerbeleid zorgt voor onrust

Zoetermeerse automobilisten moeten oppassen in het centrum. De tijden en tarieven van het betaald parkeren zijn aangepast, maar dat staat nog niet overal aangegeven. De VVD en PVV maken zich druk om de boetes.

,,Er zouden mensen zijn bekeurd doordat de informatie op de betaalpalen foutief is", vertelt Jeffrey van Gils, gemeenteraadslid namens de VVD. Andere media berichten over boetes die onterecht zouden zijn uitgedeeld. ,,Ik vind dat mensen niet zomaar kunnen worden bekeurd, terwijl niet duidelijk staat aangegeven dat het beleid is veranderd en de informatie op de betaalpalen niet klopt. Het is natuurlijk ook gek dat je al jaren gewend bent om daar gratis te parkeren en nu ineens moet betalen, zonder dat je daarvan op de hoogte bent.”

  1. Vervoerders nemen ondanks corona geen extra maatregelen: ‘Reizen met het ov is nog steeds veilig’
    PREMIUM
    virus

    Vervoer­ders nemen ondanks corona geen extra maatrege­len: ‘Reizen met het ov is nog steeds veilig’

    In het buitenland zijn de afgelopen dagen al beelden opgedoken van ov-medewerkers in witte pakken met mondkapjes op die metrovoertuigen schoonspuiten. Vervoersbedrijven in Nederland nemen voorlopig echter geen specifieke maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Medewerkers hebben gisteren wel het advies gekregen om bijvoorbeeld hun handen regelmatig te wassen en papieren zakdoekjes te gebruiken.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer