Willeke van Rijn van boerderij 't Geertje
Volledig scherm
Willeke van Rijn van boerderij 't Geertje © Daniella van Bergen

Oproep om boodschappen te doen bij de boer: ‘Het voorjaar is onze piek, maar het is rustiger dan in de winter’

Geen inkomsten voor boeren door het coronavirus. Stichting Land van Wijk & Wouden roept op bij boerderijen boodschappen te doen. Zo worden de supermarkten rustiger en blijven lokale bedrijven overeind. 

,,We moeten lokale boeren steunen", vertelt Lianne van der Made van de stichting. ,,Horeca neemt geen producten af en andere activiteiten op de boerenerven, zoals de koeiendans, zijn gestopt.'' ,,Wij vinden het fijn dat wordt opgeroepen lokaal te kopen", vertelt Willeke van Rijn van boerderij 't Geertje. De landwinkel met biologische producten is open, maar de speeltuin en de dierenverblijven niet. 

,,Deze periode is zwaar, voor iedereen en ook voor ons. Wij moeten het hebben van het voorjaar. Maar het is rustiger dan in de winter." Van drukke weekeinden is nu geen sprake. Van Rijn: ,,We hebben twee soorten klanten. Mensen die speciaal komen voor onze biologische producten. En mensen die een dagje uit zijn en dan iets meenemen uit de winkel. Die laatste groep komt niet meer." Dat vindt niet alleen Van Rijn jammer, ook de geitjes balen. ,,Het zijn nieuwsgierige beestjes. Ze missen de aandacht."

www.landvanwijkenwouden.nl

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer