Volledig scherm
Het Oranje Nassau College aan de Clauslaan in Zoetermeer. © ONC

Oranje Nassau College is nog gezonder geworden

Leerlingen van het Oranje Nassau College locatie Clauslaan die zich in de schoolkantine tegoed willen doen aan een vette hap en een blikje frisdrank, zullen beteuterd staan te kijken. Dat soort etenswaren zijn hier amper nog voorhanden. En daar werd de school deze week voor beloond met de gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum. Dit nadat de school een paar jaar geleden ook al een zilveren Schoolkantine Schaal in de wacht sleepte.

Zo’n schaal krijgt een school alleen maar als de uitgestalde etenswaren in de kantine voor 80 procent bestaan uit gezonde producten. Bovendien moet de school leerlingen actief stimuleren om gezonde broodjes, groente en fruit te eten. Ook moet er altijd genoeg drinkwater beschikbaar zijn.

Volgens teamleider Henk Castelein zijn zowel de leerlingen als de medewerkers blij. ,,Een gezond aanbod in de schoolkantine is erg belangrijk, omdat jongeren een groot deel van hun tijd op school doorbrengen en nog in de groei zijn. Ervaren dat gezond eten ook lekker is, legt de basis voor een gezond eetpatroon waar ze later ook van profiteren’’, vindt Castelein.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer