Volledig scherm
Theo Onderwater verlaat de brandweer en gaat bij basisschool Het Palet werken © Fred Leeflang

Oud-brandweerman Theo heeft zijn hart verpand aan Het Palet

Leerlingen en medewerkers van basisschool Het Palet wilden gisteren iets bijzonders doen voor hun nieuwe, maar niet onbekende, conciërge Theo Onderwater (56). Naast zijn werk als brandweerman, was hij al jarenlang actief als vrijwilliger op de school.

,,Het is een bijzonder iemand. Iedereen die hen ontmoet zal dat beamen. Terwijl anderen bijvoorbeeld zeuren en klagen, benadert hij alles altijd positief", vertelt directeur van de school, Hans Koevoets. Hij is verheugd dat Theo zich langer verbindt aan de school nu hij met verlof gaat bij de brandweer. ,,Daarom wilden we iets spectaculairs organiseren. Zonder dat hij het wist."

Bestorming

Theo's inmiddels oud-collega's zetten hem met de brandweerwagen af bij zijn nieuwe werkplek, waar de vele kinderen hem bestormden. ,,Vanuit zijn vorige baan kon hij de opleiding tot conciërge volgen, waardoor hij hier nu 20 uur per week kan werken. De school is niet de enige die weg van hem is. Hij is al een aantal keer benaderd door andere scholen en bedrijven, die zelfs meer konden bieden, maar hij zei dat hij zijn hart heeft verpand aan Het Palet. Hij zet zich al meer dan tien jaar in voor de school, vanaf het moment dat zijn kinderen hier les kregen", aldus Koevoets.

Theo, die al de hele dag op pad was met zijn oud-collega's, is enorm vereerd door alle aandacht. ,,De brandweerwagen kwam me 's ochtends om half zeven al ophalen, waarna we van alles hebben gedaan. En nu dit. Ik kom van het ene warme bad in het andere warme bad terecht. Ik wist niet wat er ging gebeuren, maar dit is echt iets unieks."

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer