Volledig scherm
Het Van Tuyllpark in Zoetermeer © Google Maps

Oude bomen moeten het veld ruimen in het Van Tuyllpark

In het Van Tuyllpark worden na de zomer 53 populieren gekapt door de gemeente. Hiervoor komt wel hetzelfde aantal nieuwe bomen terug. De bomen moeten het veld ruimen omdat ze volgens de gemeente 45 jaar oud zijn. ‘We zien dat dit soort bomen dan problemen gaan geven,’ aldus de gemeente. Zware takken en de stam kunnen sneller breken, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

De populieren worden in drie fasen verwijderd uit het park. De werkzaamheden beginnen na de zomer. Tot die tijd zal de gemeente de bomen regelmatig controleren om te zien of het nog veilig is voor gebruikers van het park. 

Broedvogels

De nieuwe bomen die worden geplant bestaan uit ‘duurzamere boomsoorten’ en komen zoveel mogelijk op dezelfde plaatsen als de oude populieren. Ze gaan volgens de gemeente de grond in zodra de oude bomen zijn verwijderd. Ook worden er nog extra struiken geplant, zodat het plantsoen weer aantrekkelijk wordt voor broedvogels. Op de gemeentewebsite is een overzicht te zien van de bomen die straks in het Van Tuyllpark komen. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer