Volledig scherm
Drukte in het Keerpunt. © Jenner Ron

Overleg om Keerpunt in 2020 wél open te laten gaan

Sweet Lake Wellness (SLW), eigenaar van openluchtbad Het Keerpunt, en de gemeente zijn met elkaar in gesprek. Ze maken afspraken over de openstelling van het openluchtbad in 2020.

Dit jaar gaat het buitenbad aan de Van der Hagenstraat voor het eerst niet open, tot teleurstelling van velen. De gemeente stapte zelfs naar de rechter om SLW te dwingen het bad te openen. SLW wil gaan slopen voor de bouw van het langverwachte wellnesscentrum. Tijdens het kort geding oordeelde de rechter dat het openstellen van Het Keerpunt deze zomer niet meer realistisch is, omdat het zwembad verwaarloosd is. De veiligheid van bezoekers kan daarom niet worden gegarandeerd.

Wethouder Ingeborg ter Laak (sport) zei na de rechtszaak al dat ze nu wil dat het zwembad in het Van Tuyllpark volgend jaar wél open is. De eerste gesprekken, afgelopen week, leverden nog geen overeenkomst op. Mochten de gemeente en SLW tot een oplossing komen, dan ziet de gemeente van verdere juridische stappen af, meldt wethouder Ter Laak aan de gemeenteraad.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer