Volledig scherm
De dader meldde zich bij de politie na een overval in Zoetermeer. © Regio15

Overvaller zonnestudio Zoetermeer aangehouden

Een 18-jarige man uit Zoetermeer is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht op 2 februari zonnestudio Beautysun aan de Schoutenhoek te hebben overvallen. Na een uitzending van Team West op 23 april werd de man door bekenden herkend en vervolgens door hen naar het politiebureau gebracht. 

In de uitzending is te zien hoe de verdachte op straat kalmpjes de zojuist buitgemaakte kassalade aan het legen is. Het geld stopte hij in zijn zakken, de kassalade verstopte hij achter een elektriciteitskastje. Daarna rende de man hard weg. 

Tijdens de overval waren er nog drie klanten aanwezig in de zonnestudio: een vrouw met haar zoon en haar 9-jarige dochtertje. De eigenaresse besloot dat de veiligheid van haar klanten voorop stond, en protesteerde niet toen de verdachte een mes trok en om de kassalade vroeg. Slachtofferhulp was snel ter plekke om de slachtoffers te helpen het incident te verwerken. 

Na de uitzending kreeg de politie veel tips binnen, en werd de overvaller herkend door bekenden, waarop hij door hen naar het politiebureau is gebracht. Gisteren is zijn voorarrest met veertien dagen verlengd.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox?   Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer