Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Paardenmaatje tegen pesten, faalangst of onzekerheid

Een paard als maatje voor kinderen die minder weerbaar zijn, een lastige thuissituatie hebben of misschien uit een vreemd land naar Nederland zijn gekomen. Dat is het idee van Project Paardenmaatje. Zoetermeerse kinderen waarvan de gezinnen het financieel niet breed hebben, kunnen zich hiervoor opgeven bij Stichting Leergeld. 

Het project start per 1 oktober en wordt gedragen door Coach and Care‘n, van coach Caren Wildering. Tijdens drie sessies met paarden laat ze de kinderen werken met thema‘s als succes en respect. Ook oefent ze met het versterken van het zelfvertrouwen van het kind en het verbeteren van de concentratie en motivatie. Daarnaast er aandacht voor sociale- en communicatieve vaardigheden.

De coaching is speciaal bedoelt voor kinderen die gepest worden, faalangst hebben of onzeker zijn. Met behulp van een paard oefent Wildering met de kinderen andere gedragspatronen en (nonverbale)communicatie. Hierdoor zien ze in wat er kan gebeuren als ze een andere houding aannemen of zich anders opstellen. Niet alleen bij de paarden, maar ook in het dagelijks leven. ,Het ervaren van succesmomenten helpt een kind groeien in zelfvertrouwen en weerbaarheid., De coaching vindt plaats op stadsboerderij De Balijhoeve, Kurkhout 100 of op Zorgboerderij Gewoon bij Winny, Hoogeveenseweg 14A in Hazerswoude Dorp.

Ouders kunnen hun kinderen van 6 tot en met 11 jaar inschrijven door te mailen naar info@elkkinddoetmee.nl. Vermeld daarbij de naam en adresgegevens van de ouders, de naam en geboortedatum van het kind en de inkomensgegevens van de ouders.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer