Volledig scherm
Club Magnum is op 13 september weer beschoten. Misdaadjournalist Peter R. de Vries vindt dat de politiek verkrampt reageert. © Nico Schouten/ANP

Peter R. de Vries: Zoetermeer spant de kroon met verkrampte reactie op aanslag Magnum

‘Wat reageert de politiek toch verkrampt als horecazaken slachtoffer worden van wraakacties van criminelen... Zoetermeer spant wel de kroon', reageert misdaadjournalist Peter R. de Vries op de sluiting van Club Magnum na de beschieting van afgelopen week.

De Vries las het verhaal van Club Magnum-eigenaar Alper Bulduk op deze site en stak de ondernemer via Twitter een hart onder de riem.

Bulduk wees de ochtend na de aanslag met beschuldigende vinger richting burgemeester Charlie Aptroot. Hij vindt dat de burgemeester met zijn beleid om een zaak meteen dicht te doen na een beschieting juist criminelen uitlokt om aanslagen te plegen. Ook zei hij het ‘spuugzat’ te zijn dat de politie nog niet één dader van geweld tegen clubs in Zoetermeer heeft kunnen aanhouden.

Dat laatste valt ook de landelijk bekende misdaadjournalist op. ‘De slachtoffers moeten het ontgelden... wanneer pakken ze eens daders op?’ twittert hij.

Tekst gaat verder onder de video.

Video

Vandaag plaatste Bulduk ook een korte film op YouTube (zie hierboven) waarin de clubeigenaar nog eens uiteenzet dat Aptroot volgens hem alleen maar op sluiting van de nachtclubs uit is. ‘Er wordt niet gekeken of de ondernemer dit over zichzelf heeft afgeroepen of dat het overmacht is. Het enige waarnaar gekeken wordt is: kunnen we de onderneming sluiten en voor hoelang?', is in de video te lezen. ‘Het doel van de burgemeester is om ondernemers mentaal en financieel uit te putten zodat de onderneming niet meer opent’. 

En: ‘Volgens de burgemeester trekt dit soort zaken de verkeerde doelgroep. Het enige wat deze ondernemingen met elkaar gemeen hebben is dat ze worden geëxploiteerd door allochtone ondernemers die hun programmering daarop afstemmen (Turkse, Arabische, Antilliaanse en Hindoestaans/Surinaamse evenementen). Dit trekt uiteraard veel bezoekers van deze etnische groepen naar de ondernemingen in Zoetermeer.’

‘De strijd die de heer Aptroot lijkt te voeren is zijn strijd tegen horecaondernemers in zijn gemeente’, vervolgt Bulduk. ‘Terwijl zijn strijd zou moeten zijn: het opzoeken, oppakken en vervolgen van criminelen die serieus geweld gebruiken in zijn gemeente.’

Bulduk zegt in de video dat hij er juist van overtuigd is de strijd te winnen en dat dat een kwestie van een lange adem is. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Club Magnum-eigenaar Alper Bulduk. © Ron Jenner Fotografie

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer